De spatadertherapie is een effectieve manier waarbij spataderklachten afnemen. Bovendien werkt deze therapie preventief en curatief. Spatadertherapie is geschikt voor iedereen die last heeft van spataderklachten. Maar die ook preventief iets willen doen aan spataderen.

Ik ben aangesloten bij de vereniging van spatadertherapeuten

Wat zijn nou eigenlijk spataderen?

Een spatader is een verzakking of uitrekking van een normale ader. Spataderen worden in medische termen varices genoemd. Dit zijn aderen die in meer of mindere mate defect zijn. Daardoor kunnen zij hun functie het transporteren van het bloed naar het hart, minder goed vervullen.

 

Wat doet spatadertherapie?

Spatader therapie werkt ondersteunend en verbetert de bloedstroom in de benen. Tevens worden er leefregels en oefeningen geadviseerd om de bloedstroom in de benen tussen de behandeling door zo goed mogelijk te houden en om te voorkomen dat de aderwanden te veel belast worden.

De eerste behandeling

De eerste behandeling bestaat uit een intake, een inleidend/ voorbereidend gesprek waarin eveneens een anamnese wordt afgenomen.Ook worden de leefregels en de oefeningen besproken. De eerste behandeling duurt met intake ongeveer 1 1/2 uur . De vervolgbehandelingen ongeveer 1 uur.

Vervolg behandelingen

U komt eerst 5 x elke week, dan 3 x elke 2 weken dan 3x om de 3 weken en dan vervolgens 1x in de 4 weken en vervolgens afhankelijk van de klachten.

Zwangere vrouwen worden vanaf 3 maanden gemasseerd gedurende de hele zwangerschap.

Na de zwangerschap zullen onder invloed van hormonen de spataderen weer afnemen. De spatadertherapie zal na de zwangerschap afgebouwd worden.